Препоручујемо

Чекајући ветар, 3. 12. 2023.

4. децембра 2023.

Еколошка клиника

У отпаду је новац, али прво треба да га проберемо и видимо чиме располажемо. Уместо тога, на најбољим комадима земље бујају дивље депоније, од којих дневно бар пет гори. О томе говори Игор Јездимировић из Инжењера заштите животне средине.

Само Ниш има Стратешку акустичку карту буке, али ни овај град нема усвојен акциони план. На локалним самоуправама је да прате, мере и шаљу извештаје Агенцији за заштиту животне средине, али то не ради ни трећина. Чућете Ивану Јовчић из Центра за унапређење животне средине.

На Правном факултету све је више студената заинтересованих за Еколошко право. Можда ће те нове генерације научити како да натерају, рецимо, Уставни суд да уради оно што му је посао - на пример, да у законском року оцени уставност Закона о планирању и изградњи.

Емисију уређује и води Александра Вукићевић.

ПРЕСЛУШАЈ: ОВДЕ

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

АРХИВА ППНС ОСНОВНА ИСТРАЖИВАЊА ЛИТИЈУМА И СВА ПРИМЕЊЕНА ГЕОЛОШКА ИСТРАЖИВАЊА НИСУ ДОЗВОЉЕНА ПРОГРАМОМ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ У КРАГУЈЕВЦУ ОД 2023-2033Osnovna istraživanja litijuma i sva primenjena geološka istraživanja nisu dozvoljena Programom zaštite životne sredine u Kragujevcu od 2023-2033

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram