Препоручујемо

Чекајући ветар, 29. 1. 2023.

30. јануара 2023.

Златна маст

Сакупљачи секундарних сировина пале каблове и продају бакар. Истина, паљени бакар има нешто нижу цену, али зато нема никаквих трошкова. То раде на отвореном, на стотинама локација широм Србије, изазивајући бес грађана, а не схватајући да највише трују себе. Могуће решење су машине за рециклажу доступне сакупљачима, али и строга забрана откупљивања паљеног бакра. Одржана је панел дискусија на којој су први пут били представници свих страна заинтересованих за ову тему.

Каменолом Градина могао би да буде отворен на петнаест метара од првих кућа у селу Косјерић. То, наравно, није по закону, али није ни препрека. Протести мештана пригушују се тужбама, срачунатим на исцрпљивање - временско, а посебно финансијско.

У Галерији Природњачког музеја на Калемегдану отворена је изложба Хиландарски медицински кодекс и српска средњовековна медицина. Кодекс је јединствен зборник сачуваних медицинских и фармаколошких списа, прво писано дело које садржи ботаничку терминологију, од великог значаја не само за српску, већ и за европску баштину.

Фото: Радио Београд 2
Аутор и водитељ емисије: Александра Вукићевић

ПРЕСЛУШАЈ: ОВДЕ

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

АРХИВА ППНС

  • ШТА ЈЕ ИСТРАЖИВАНО НА ТЕРИТОРИЈИ КРАГУЈЕВЦА?
  • КО ЈЕ БИО УКЉУЧЕН У ИСТРАЖИВАЊЕ ЛИТИЈУМА НА ТЕРИТОРИЈИ КРАГУЈЕВЦА?
  • ЗВУЧНА ИМЕНА ПОВЕЗАНА (И) СА РИО ТИНТОМ
  • МОЖЕ ЛИ КРАГУЈЕВАЦ СТРАТЕШКИ ДА СЕ (ОД)БРАНИ ОД ИСТРАЖИВАЊА ЛИТИЈУМА?
  • ПРИМЕДБЕ УДРУЖЕЊА ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ КАО ПРЕДПОЗИВ СУГРАЂАНИМА
  • ЛИТИЈУМ ИСТРАЖИВАН НА ТЕРИТОРИЈИ КРАГУЈЕВЦА ОД 2011. ДО 2015.
Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram