Препоручујемо

Чекајући ветар, 28. 8. 2022.

28. августа 2022.

Дивљи кувар

Комерцијални сектор у Београду годишње баци више од четрдесет хиљада тона хране - показује истраживање Центра за унапређење животне средине. Највише бацају ресторани брзе хране, најмање хотели, а између су школе и вртићи. Када се томе додају и резултати о бацању хране у домаћинствима - Београд је на неславном првом месту по претварању хране у ђубре. О томе говоре Ивана Јовчић и Владан Шћекић.

Где смо ми, а где је Норвешка када је у питању однос према природи; зашто се нећкамо око литијума - зато што су нам и раније много обећавали или што се обећање представника Рио Тинта да ће обучити екипу која ће да их контролише, нежно речено - опире логици? Чућете Јована Мемедовића и Милана Ћулибрка.

Травар Момчило Антонијевић у новој књизи сабрао је рецепте са дивљим, лековитим и мирисним биљем. Уз сваки иде и QР код који вас води на Јутјуб, где можете да видите како се јело прави. Уз, рецимо, јела од сремуша, ратлук од зове и дивљих боровница, уз узбудљиво пиће Драматичњак, ту су и приче о људима који су изабрали пут дивљине и природе.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

ПРЕСЛУШАЈ - ОВДЕ

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 часова.

Екологија Крагујевац: Добитници Зеленог листа

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram