Препоручујемо

Чекајући ветар, 26. 2. 2023.

27. фебруара 2023.

Где је народна иницијатива

Негде у беспућима Народне Скупштине изгубиле су се кутије са више од тридесет и осам хиљада потписа за Народну иницијативу којом се тражи забрана ископавања литијума и бора. Јесте зграда огромна, али нису се ни селили ни кречили, а они који су их примили - већ дуго ту станују. Да су толике папире појели мишеви - остао би бар неки траг. Овако, биће да су кутије однели ванземаљци. Или можда постоји разумно објашњење? Чланови СЕОС-а су га још једном затражили.

Министарство грађевинарства ради на укидању накнаде за конверзију земљишта. То је још један у низу уступака за приватне инвеститоре да дођу у посед грађевинског земљишта по цену вишемилионског оштећења буџета државе. Кажу - морамо јер се претходни закон, који је подразумевао плаћање, није поштовао. Не кажу зашто није кад се све одвијало у кругу исте власти. О томе говоре адвокати Јован Рајић и Родољуб Шабић.

Градска власт намерава да стави хипотеку на скоро 35 хектара земљишта у бари Реви због дугова ЈКП Лазаревац, а у корист Министарства финансија. Лазаревац нема да плати, па би парцеле могле да буду продате. Отвара се много питања, а посебно: Је л’ то беше оно место за које Завод за заштиту природе израђује студију о заштити? На градској седници је говорила одборница Милица Марушић.

АРХИВА ППНС ПРОФ. ДР ТАТЈАНА ПАПИЋ И МИНИСТАРСТВО ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ - КАНДИДАТИ ЗА ЗЕЛЕНИ И ЦРНИ ЛИСТ 2022

Своје предлоге за Црни и Зелени лист даће Наташа Ракетић, новинарка Радио Београда 1 и Ненад Бумбић, уредник Потрошачког саветника.

Фото: Радио Београд 2
Аутор и водитељ емисије: Александра Вукићевић

ПРЕСЛУШАЈ: ОВДЕ

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

АРХИВА ППНС

  • ШТА ЈЕ ИСТРАЖИВАНО НА ТЕРИТОРИЈИ КРАГУЈЕВЦА?
  • КО ЈЕ БИО УКЉУЧЕН У ИСТРАЖИВАЊЕ ЛИТИЈУМА НА ТЕРИТОРИЈИ КРАГУЈЕВЦА?
  • ЗВУЧНА ИМЕНА ПОВЕЗАНА (И) СА РИО ТИНТОМ
  • МОЖЕ ЛИ КРАГУЈЕВАЦ СТРАТЕШКИ ДА СЕ (ОД)БРАНИ ОД ИСТРАЖИВАЊА ЛИТИЈУМА?
  • ПРИМЕДБЕ УДРУЖЕЊА ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ КАО ПРЕДПОЗИВ СУГРАЂАНИМА
  • ЛИТИЈУМ ИСТРАЖИВАН НА ТЕРИТОРИЈИ КРАГУЈЕВЦА ОД 2011. ДО 2015.
Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram