Препоручујемо

Чекајући ветар, 26. 11. 2023.

26. новембра 2023.

Сачувајмо планинске реке Краљева

Планинским рекама Краљева прети изградња 52 мале хидроелектране. Тренутно је изграђено 10 које су уништиле реке на којима су изграђене. То може да се спречи ако Краљево донесе мораторијум на изградњу малих хидроелектрана на својој територији.

О изложби фотографија "Лепотице и Звери" која је отворена у Дорћол Платзу и важности борбе за опстанак планинских река Краљева разговарамо са Бојаном Миновић.

Глобалне и националне политике у области климатских промена се све више „заоштравају“, циљеви се рапидно мењају, и све је усмерено ка једном циљу – задржати глобално загревање испод 1,5 степени целзијуса.

Учесници панел дискусије “Климатска акција у Србији и ЦОП28” су оценили да Програм прилагођавања на измењене климатске услове још није усвојен.

Аутор емисије: Александар Дробац

ПРЕСЛУШАЈ: ОВДЕ

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

АРХИВА ППНС ОСНОВНА ИСТРАЖИВАЊА ЛИТИЈУМА И СВА ПРИМЕЊЕНА ГЕОЛОШКА ИСТРАЖИВАЊА НИСУ ДОЗВОЉЕНА ПРОГРАМОМ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ У КРАГУЈЕВЦУ ОД 2023-2033Osnovna istraživanja litijuma i sva primenjena geološka istraživanja nisu dozvoljena Programom zaštite životne sredine u Kragujevcu od 2023-2033

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram