Препоручујемо

Чекајући ветар, 25. 9. 2022.

26. септембра 2022.

Свет и Дунав

Секретаријат Бернске конвенције отворио је процес поводом планова да изградњом моста и стамбених комплекса буду уништени Шодрош и Каменичка ада у Новом Саду. Србија је потписница истоименог документа, чиме се обавезала на заштиту оваквих подручја која су станишта строго заштићених врста и штите град од поплава. Хрпу папира су прозване домаће институције послале као доказ да ништа погрешно не раде. И онда - баш на дан заседања поводом овог случаја, на спорном подручју појави се тешка механизација. Није се рачунало на 21. век и могућност да се снимак одмах појави тамо где треба. Чућете Данијелу Стојковић из Организације Свет и Дунав, која је и поднела жалбу Бернској конвенцији.

Федерација Босне и Херцеговине донела је одлуку о забрани мини хидроелектрана. Да ли то значи и крај борбе, како се до тога дошло, каква је улога политичара, а како се стичу поверење грађана и њихова жеља да буду део решења? О томе говоре Лејла Кустурица, активисткиња из Сарајева и Ива Марковић из Иницијативе Право на воду.

Још једна Критична маса у организацији УГ Улице за бициклисте, овога пута са захтевом да се измени Закон о безбедности у саобраћају, као и да у споредним градским улицама ограничење брзине за атомобиле буде 30 километара на сат.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

ПРЕСЛУШАЈ: ОВДЕ.

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram