Препоручујемо

Чекајући ветар, 25. 6. 2023.

25. јуна 2023.

Приступ еколошким информацијама

“Србија има солидан правни оквир заштите животне средине који подржава право грађана на благовремено информисање о активностима које могу бити штетне по животну средину, идентификује приступне тачке за ангажовање јавности у раним фазама планирања и обезбеђује правне алате за процесуирање повреда права из те области”, саопштила је Мисија ОЕБС-а у Србији.

О значају приступа еколошким информацијама за унапређење и заштиту животне средине разговарамо са помоћницом генералног секретара Канцеларије повереника за информације од јавног значаја Славољупком Павловић.

Капетан бугарског брода из кога се излило 35 тона нафте у Дунав налази се у притвору. Осумњичен је за кривично дело загађење животне средине. Нафтну мрљу су надлежне службе у кратком року покупиле, а вода је, како је саопштено, треће категорије. Гост емисије је и професор Хемијског факултета др Константин Илијевић.

Тијана Мићановић из Грин арт инкубатора говориће о афирмацији и учешћу културне јавности у еколошком дијалогу.

Водитељ емисије је Александар Дробац

ПРЕСЛУШАЈ: ОВДЕ

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

АРХИВА ППНС ОСНОВНА ИСТРАЖИВАЊА ЛИТИЈУМА И СВА ПРИМЕЊЕНА ГЕОЛОШКА ИСТРАЖИВАЊА НИСУ ДОЗВОЉЕНА ПРОГРАМОМ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ У КРАГУЈЕВЦУ ОД 2023-2033Osnovna istraživanja litijuma i sva primenjena geološka istraživanja nisu dozvoljena Programom zaštite životne sredine u Kragujevcu od 2023-2033

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram