Препоручујемо

Чекајући ветар, 24. 9. 2023.

24. септембра 2023.

Природа и уметност

У Градској галерији Културног центра Град, отворена је изложба “Природа и Уметност” (“Натуре анд Арт), као део програма Недеље посвећене климатским променама. Изложба окупља групу уметника инспирисаних природом и њеним ресурсима, посвећених истраживању могућности које природни елементи пружају и различитим начинима на које их могу користити у својим уметничким пројектима истиче кустоскиња и уметничка директорка КЦ град Људмила Стратимировић.

Ниш је један од првих градова у Србији који је добио своју кишну башту – урбану зелену површину која ће допринети смањењу последица обилних киша, поплава и појава клизишта у урбаним срединама. Миљана Медаров Вујаклија шефица одсека за мониторинг Градске управе за грађевинарство говориће о предностима ове самоодрживе мини оазе у градском језгру Ниша.

У Борчи, у улици Културе налази се „Соларни културни центар", "смарт" кућа и еко двориштанце. На крову паметне куће су соларни панели и користи се енергија сунца, а ту је и соларни пуњач за електрични аутомобил.

Гост емисије је Никола Буљ, оснивач Соларног културног центра "Еко двориштанце".

Фото: Радио Београд 2

ПРЕСЛУШАЈ: ОВДЕ

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

АРХИВА ППНС ОСНОВНА ИСТРАЖИВАЊА ЛИТИЈУМА И СВА ПРИМЕЊЕНА ГЕОЛОШКА ИСТРАЖИВАЊА НИСУ ДОЗВОЉЕНА ПРОГРАМОМ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ У КРАГУЈЕВЦУ ОД 2023-2033Osnovna istraživanja litijuma i sva primenjena geološka istraživanja nisu dozvoljena Programom zaštite životne sredine u Kragujevcu od 2023-2033

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram