Препоручујемо

Чекајући ветар, 24. 12. 2023.

25. децембра 2023.

Здравствене екосистемске услуге

(4:17) Услуге природе, односно екосистемске услуге, дефинисане су као "предности које екосистеми пружају људима". Оне директно или индиректно утичу на опстанак људи и њихов квалитет живота. Људи понекад забораве колико су природа и биодиверзитет важни за њихово свакодневно функционисање. Храна, одећа, становање, превоз, лекови и енергија су производи, односно услуге различитих екосистема. О новим приступима и перспективама здравственим екосистемским услугама шумских ресурса разговарамо са др Марином Вукин, доцентом на Факултету за примењену екологију „Футура“.

(28:00) Доцент Биолошког факултета на Катедри за екологију и географију биљака Биолошког факултета др Томица Мишљеновић, представиће Новогодишњу хуманитарну и друштвено одговорну акцију која је реализована у јединственом амбијенту Ботаничке баште „Јевремовац“.

(38:00) Уредник портала ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ Дејан Милошевић говориће о дугогодишњој борби против примене генетички модификованих организма (ГМО) кроз информисање и еколошке акције.
ГМО НА ППНС:

Аутор емисије: Александар Дробац.

Преслушај:

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

АРХИВА ППНС ОСНОВНА ИСТРАЖИВАЊА ЛИТИЈУМА И СВА ПРИМЕЊЕНА ГЕОЛОШКА ИСТРАЖИВАЊА НИСУ ДОЗВОЉЕНА ПРОГРАМОМ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ У КРАГУЈЕВЦУ ОД 2023-2033Osnovna istraživanja litijuma i sva primenjena geološka istraživanja nisu dozvoljena Programom zaštite životne sredine u Kragujevcu od 2023-2033

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram