Препоручујемо

Чекајући ветар, 23. 7. 2023.

24. јула 2023.

Дадиначки пламен

Мештани села Дадинце пет месеци су на барикадама бранили своју Рупску реку, једну од најчистијих у Европи и успели да спрече изградњу треће мини хидроелектране. Данас прослављају, а у знак захвалности позвали су у госте све који су им на било који начин помогли и подржавали их. У међувремену креће нова агресија - планови о отварању рудника и истражне бушотине. Али, то је наредно поглавље. Чућете Сашу Младеновића.

АРХИВА ППНС Производња литијума у Србији је извесна - према предлозима власти (ИНЕКП) и дела опозиције (закони у процедури од 4. априла)?

Измене Закона о планирању и изградњи узнемириле су све који схватају шта ће то тачно значити. Или би могло да значи - зависи да ли смо већи борци или фаталисти.

Миливој Вучановић је ренџер Вршачких планина. Сведочи масовнијем повратку природи, али и незнању и бахатости. Каже да су потребне године да дивље животиње поверују у вашу добронамерност.

Фото: Радио Београд 2
Аутор и водитељ емисије: Александра Вукићевић

ПРЕСЛУШАЈ: ОВДЕ

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

АРХИВА ППНС ОСНОВНА ИСТРАЖИВАЊА ЛИТИЈУМА И СВА ПРИМЕЊЕНА ГЕОЛОШКА ИСТРАЖИВАЊА НИСУ ДОЗВОЉЕНА ПРОГРАМОМ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ У КРАГУЈЕВЦУ ОД 2023-2033Osnovna istraživanja litijuma i sva primenjena geološka istraživanja nisu dozvoljena Programom zaštite životne sredine u Kragujevcu od 2023-2033

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram