Препоручујемо

Чекајући ветар, 23. 10. 2022.

23. октобра 2022.

Природа на добошу

Професор хемије Андреас Фат пливао је читавим током Дунава, од извора у родној Немачкој до ушћа у Црно море у Румунији. Циљ пројекта је да укаже на проблем загађења микропластиком, а осам недеља путовања и истраживања преточено је у документарни филм "Беyонд Боундс". На београдској премијери домаћин је било Удружење Бела чапља, које се бори да Рева, уместо депоније грађевинског отпада, постане Дунавски парк.

На новосадском Шодрошу полиција брани машине од грађана, а грађани природу од сумњивог пројекта. Упућени су захтеви градоначелнику и новосадским институцијама.

Савез еколошких организација Србије (СЕОС) састављен од удружења грађана који се противе отварању рудника литијума и копању истражних бушотина на плодној земљи, обележава годину дана постојања. На богато осмишљену прославу у Горњим Недељицама позива вас Маријана Трбовић Петковић.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

ПРЕСЛУШАЈ - ОВДЕ.

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram