Препоручујемо

Чекајући ветар, 21. 5. 2023.

22. маја 2023.

Злато није златно - вода је

Сиве вране су брижне мајке, па не схватају да само пролазите поред њиховог дрвета, а још мање разумеју вашу потребу да помогнете кад видите птића који је испао из гнезда. У страху за потомство дешава се да буду непријатне према људима. Постоје начини да и једни и други живимо у миру, а о њима говори Слободан Кнежевић.

За само грам злата на тону земље страним компанијама се очигледно ипак исплати да посеју истражне бушотине по Хомољу. Фирме, ћерке фирме, родбинске фирме, дозвола на дозволу и - уз наше законе који их не обавезују на заштиту природе - ето им године неометаног трагања. Рудник не мора ни да се отвори - истражне бушотине ће и саме да попију сву воду и да загаде земљу. Чућете активисту Ивана Милосављевића.

А у међувремену, промена климе ствара нове проблеме и мења правила. Климатолог Владимир Ђурђевић каже да се Србија загрева брже од глобалног просека.

Фото: Радио Београд 2
Аутор и водитељ емисије: Александра Вукићевић

ПРЕСЛУШАЈ: ОВДЕ

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

АРХИВА ППНС

  • ШТА ЈЕ ИСТРАЖИВАНО НА ТЕРИТОРИЈИ КРАГУЈЕВЦА?
  • КО ЈЕ БИО УКЉУЧЕН У ИСТРАЖИВАЊЕ ЛИТИЈУМА НА ТЕРИТОРИЈИ КРАГУЈЕВЦА?
  • ЗВУЧНА ИМЕНА ПОВЕЗАНА (И) СА РИО ТИНТОМ
  • МОЖЕ ЛИ КРАГУЈЕВАЦ СТРАТЕШКИ ДА СЕ (ОД)БРАНИ ОД ИСТРАЖИВАЊА ЛИТИЈУМА?
  • ПРИМЕДБЕ УДРУЖЕЊА ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ КАО ПРЕДПОЗИВ СУГРАЂАНИМА
  • ЛИТИЈУМ ИСТРАЖИВАН НА ТЕРИТОРИЈИ КРАГУЈЕВЦА ОД 2011. ДО 2015.
Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram