Препоручујемо

Чекајући ветар, 21. 1. 2024.

22. јануара 2024.

Шумска медицина

Боравак у шуми пружа бројне бенефите, па се кретање тзв. стазама здравља у неким земљама третира као званична терапијска процедура.

Одавно је позната исцелитељска моћ коју природа има. Дневна доза зеленила, било кроз бављење биљкама, удисање чистог шумског ваздуха, или боравак у природи, повољно утичу на наше физичко и ментално здравље јер делују опуштајуће.

Многе земље су искористиле предности боравка у природи – лекари у Шкотској годинама уназад „преписују“ природу као лек како би ублажили симптоме стреса, високог крвног притиска, потиштености, анксиозности и срчаних обољења, у Јапану подстичу људе да се окрену шумској терапији и „купају се“ шумом, док у Норвешкој све више болница граде у шумама.

О позитивним резултатима шумске терапије разговарамо са прим. др Гораном Исаиловић.

Професор др Мирјана Бартула указаће због чега је изградња мочвара за третман отпадних вода од велике важности за Србију.

Професор др Милан Станковић председник Српског биолошког друштва "Стеван Јаковљевић" из Крагујевца осврнуће се на историјат овог друштва као и на циљеве и задатке у области биологије, екологије и заштите животне средине.

Аутор емисије: Александар Дробац

ПРЕСЛУШАЈ: ОВДЕ

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

АРХИВА ППНС ОСНОВНА ИСТРАЖИВАЊА ЛИТИЈУМА И СВА ПРИМЕЊЕНА ГЕОЛОШКА ИСТРАЖИВАЊА НИСУ ДОЗВОЉЕНА ПРОГРАМОМ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ У КРАГУЈЕВЦУ ОД 2023-2033Osnovna istraživanja litijuma i sva primenjena geološka istraživanja nisu dozvoljena Programom zaštite životne sredine u Kragujevcu od 2023-2033

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram