Препоручујемо

Чекајући ветар, 2. 4. 2023.

2. априла 2023.

Белорепани чувају Реву

У част и сећање на архитекту Драгољуба Бакића, чији је неуморни активизам у деветој деценији живота био мотивација и инспирација младим људима, у будућем врту са његовим именом, будућег Дунавског парка на Реви, посађене су осамдесет и четири саднице. Једва је багер пробушио рупе у тврдим наслагама шута. Један багер јединог багеристе који је пристао да помогне Удружењу Бела чапља. Да се остали питају - то би остала депонија грађевинског отпада, иако би гнезда орлова белорепана по закону била довољна да се ово подручје трајно заштити. Чућете Ану Џакић и Ненада Ненадовића.

Брза мода је још једна од наметнутих лоших навика са негативним утицајем на природу. Сваки корак ка одрживости је могућност промене свести у начину гледања на понуду у излозима и стање у својим ормарима. Георгина Ристић инспирише давањем новог живота коришћеним одевним предметима.

Ако имате кућне љубимце, на опасност од тровања гледајте као и код мале деце, па и ригорозније јер је списак онога на шта треба да обратите пажњу још дужи. На пример, за псе су, поред већ познате чоколаде, отровни грожђе и многе врсте биљака које гајимо у кући и дворишту, а изазивање повраћања није увек решење - напротив. О томе говори ветринарка Нада Арађан.

АРХИВА ППНС ПРОФ. ДР ТАТЈАНА ПАПИЋ И МИНИСТАРСТВО ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ - КАНДИДАТИ ЗА ЗЕЛЕНИ И ЦРНИ ЛИСТ 2022

Своје предлоге за Црни и Зелени лист даће Милан Ћулибрк, главни и одговорни уредник недељника НИН.

Фото: Радио Београд 2
Аутор и водитељ емисије: Александра Вукићевић

ПРЕСЛУШАЈ: ОВДЕ

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

АРХИВА ППНС

  • ШТА ЈЕ ИСТРАЖИВАНО НА ТЕРИТОРИЈИ КРАГУЈЕВЦА?
  • КО ЈЕ БИО УКЉУЧЕН У ИСТРАЖИВАЊЕ ЛИТИЈУМА НА ТЕРИТОРИЈИ КРАГУЈЕВЦА?
  • ЗВУЧНА ИМЕНА ПОВЕЗАНА (И) СА РИО ТИНТОМ
  • МОЖЕ ЛИ КРАГУЈЕВАЦ СТРАТЕШКИ ДА СЕ (ОД)БРАНИ ОД ИСТРАЖИВАЊА ЛИТИЈУМА?
  • ПРИМЕДБЕ УДРУЖЕЊА ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ КАО ПРЕДПОЗИВ СУГРАЂАНИМА
  • ЛИТИЈУМ ИСТРАЖИВАН НА ТЕРИТОРИЈИ КРАГУЈЕВЦА ОД 2011. ДО 2015.
Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram