Препоручујемо

Чекајући ветар, 2. 10. 2022.

3. октобра 2022.

Све боје ваздуха

Колико год били технолошки напредни, никада нећемо моћи да вршимо фотосинтезу и опрашујемо биљке. Зато можемо да помогнемо онима који то раде, уз мали напор, чак и ако живимо граду - или баш зато. Уколико ништа не дајете, а да не захтевате да вам се врати - сматрајте да сте на добитку. Како промена пракси у градовима ублажава последице климатских промена - говори Јована Била Дубаић, са Биолошког факултета.

До последњег дана септембра увелико смо премашили број дана са прекомерним загађењем ваздуха који се годишње толерише, а грејна сезона тек треба да почне. Ове податке и тако нећемо добити до јануара, а можда ни тада, јер извештај и за претходну годину касни. Шта дишемо, које сугестије су дате Влади у вези са променом Закона о квалитету ваздуха и које институције би требало да реагују, не бисмо ли се скинули са првог места у Европи по броју смрти изазваних аерозагађењем? Чућете шта је речено на панелу Све боје ваздуха у Србији, у организацији Београдске отворене школе.

У МЗ Чајетина почела је реализација пилот-пројекта примарне селекције отпада.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

ПРЕСЛУШАЈ: ОВДЕ.

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram