Препоручујемо

Чекајући ветар, 19. 3. 2023.

20. марта 2023.

Зелена магла

Мини хидроелектрана Звонце звони већ месец дана на Ракитској реци. Дизала се буна пре неколико година, слегла се у Ракиту активистичка Србија, Министарство заштите животне средине наложило вађење цеви из корита реке, па кад је инвеститор остао глув - дошли грађани да то ураде. И ништа. Сачекао мало, па наставио. Нико га није спречио да крши закон. Пробушио је и заштитне бране низводно ка селу Звонце, постављене да штите народ од бујица и великих вода. А оне ће једном доћи. Због тога је седница скупштинског Одбора за заштиту животне средине заказана у Бабушници, а присуствоваће јој и мештани села Дадинце, који скоро сто дана са барикада спречавају изградњу треће мини хидроелектране на Рупској реци. Чућете народног посланика Александра Јовановића.

Државна ревизорска институција у свом извештају није била нежна према Електропривреди Србије: највећи је загађивач вода, а загађује и ваздух. И док су из овог предузећа немуште поруке о труду и раду на смањењу загађења, некадашњи радник, машински инжењер Миољуб Станковић, упркос поодмаклим годинама, и даље нуди своје идеје за санацију - патентиране, јефтине и проверене у пракси.

АРХИВА ППНС ПРОФ. ДР ТАТЈАНА ПАПИЋ И МИНИСТАРСТВО ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ - КАНДИДАТИ ЗА ЗЕЛЕНИ И ЦРНИ ЛИСТ 2022

Своје предлоге за Црни и Зелени лист даће Ружица Врховац, новинарка Радио Београда 202 и Бранко Росић, новинар часописа Недељник.

Фото: Радио Београд 2
Аутор и водитељ емисије: Александра Вукићевић

ПРЕСЛУШАЈ: ОВДЕ

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

АРХИВА ППНС

  • ШТА ЈЕ ИСТРАЖИВАНО НА ТЕРИТОРИЈИ КРАГУЈЕВЦА?
  • КО ЈЕ БИО УКЉУЧЕН У ИСТРАЖИВАЊЕ ЛИТИЈУМА НА ТЕРИТОРИЈИ КРАГУЈЕВЦА?
  • ЗВУЧНА ИМЕНА ПОВЕЗАНА (И) СА РИО ТИНТОМ
  • МОЖЕ ЛИ КРАГУЈЕВАЦ СТРАТЕШКИ ДА СЕ (ОД)БРАНИ ОД ИСТРАЖИВАЊА ЛИТИЈУМА?
  • ПРИМЕДБЕ УДРУЖЕЊА ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ КАО ПРЕДПОЗИВ СУГРАЂАНИМА
  • ЛИТИЈУМ ИСТРАЖИВАН НА ТЕРИТОРИЈИ КРАГУЈЕВЦА ОД 2011. ДО 2015.
Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram