Препоручујемо

Чекајући ветар, 19. 11. 2023.

20. новембра 2023.

Флашароши

Свет паукова је разноврстан као и људски: има опасних, али и добрица; неки плету мреже - други лове рибу; неки краду храну - други су вегетаријанци; има оних који камелеонски мењају боје у зависности од подлоге, а и женки које не пристају на продужење врсте ако нису задовољне величином поклона. Заједничко им је да су сви корисни. О овим фасцинантним животињама говори арахнолог Гордана Грбић, оснивач Удружења Паукови Србије.

Редитељ Немања Војиновић хтео је да прави еколошки, есејистички филм о депонији у Винчи. Стојећи на врху брда ђубрета, високом педесет метара, окренуо се и видео око двеста сакупљача, који су живели у паралелној стварности са сопственим уређењем и законима. Прича је отишла у потпуно другом правцу и тако су настали "Флашароши".

Како су еколошки активисти упали на панел о минералним сировинама у хотелу Метропол и шта су поручили онима који су пропустили да их позову - баш на дан кад је премијер Португала дао оставку због афере са корупцијом везаном за литијум.

Емисију уређује и води Александра Вукићевић.

ПРЕСЛУШАЈ: ОВДЕ

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

АРХИВА ППНС ОСНОВНА ИСТРАЖИВАЊА ЛИТИЈУМА И СВА ПРИМЕЊЕНА ГЕОЛОШКА ИСТРАЖИВАЊА НИСУ ДОЗВОЉЕНА ПРОГРАМОМ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ У КРАГУЈЕВЦУ ОД 2023-2033Osnovna istraživanja litijuma i sva primenjena geološka istraživanja nisu dozvoljena Programom zaštite životne sredine u Kragujevcu od 2023-2033

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram