Препоручујемо

Чекајући ветар, 18. 9. 2022.

19. септембра 2022.

Наводно или људско право

Активисти Савеза еколошких организација Србије (СЕОС) дали су Влади рок до 1. новембра да стави тачку на планове за отварање рудника литијума, као и да се повуку сва истражна права док се не утврди како су дозволе добијене. На пример, истражна права имају и компаније регистроване за трговину, што можда има смисла јер кад нађу оно што траже - дозволу продају по вишеструко вишој цени.

АРХИВА ППНС Левчани даноноћно бране своју земљу (ВИДЕО)

Милион становника Србије повремено или стално нема приступ чистој пијаћој води, а 23 локалне самоуправе прошлог лета имале су рестрикције. Примат се даје комерцијалној употреби воде науштрб онога што би требало да је приоритет: водоснабдевање и заштита природе. Иницијатива Право на воду представила је резултате истраживања НаВодно право - право на воду у Републици Србији.

У центру Копенхагена спалионица служи као спортска, излетничка и туристичка атракција, греје и осветљава десетине хиљада домаћинстава и испушта дим који не смета ни дисању ни органској производњи. У еколошком смислу Данци су мислили на скоро све. Остало је да се обрачунају са конзумеризмом и његовом последицом - гомилањем амбалаже.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

ПРЕСЛУШАЈ: ОВДЕ.

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram