Препоручујемо

Чекајући ветар, 18. 2. 2024.

18. фебруара 2024.

Урбане оазе

Први урбани фото-биореактор у Србији, „Ликвид 3”, пре две године постављен је у Македонској улици, испред општине Стари град. Један од начина на који се у урбаној средини, посебно на местима где је велика загађеност, „чисти” ваздух јесте примена специфичног пречишћивача названог„течно дрво”. Други пречишћивач у граду постављен је на Теразијама код броја 45, истакао је један од аутора пројекта из Института за мултидисциплинарна истраживања др Иван Спасојевић.

Осврнућемо се и на међународни попис птица водених станишта о коме ће говорити Урош Стојиљковић из Друштва за заштиту и проучавање птица Србије.

Са пројектом „Урбане оазе” који је конципиран у сарадњи са Гете институтом, Архитектонским факултетом и Београдском интернационалном недељом архитектуре (БИНА), упознаће нас професорка Шумарског факултета Милена Путник.

Аутор емисије: Александар Дробац

ПРЕСЛУШАЈ: ОВДЕ

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

АРХИВА ППНС ОСНОВНА ИСТРАЖИВАЊА ЛИТИЈУМА И СВА ПРИМЕЊЕНА ГЕОЛОШКА ИСТРАЖИВАЊА НИСУ ДОЗВОЉЕНА ПРОГРАМОМ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ У КРАГУЈЕВЦУ ОД 2023-2033Osnovna istraživanja litijuma i sva primenjena geološka istraživanja nisu dozvoljena Programom zaštite životne sredine u Kragujevcu od 2023-2033

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram