Препоручујемо

Чекајући ветар, 17. 12. 2023.

17. децембра 2023.

Сунце за вас

Тотонако Индијанци први су узгајали ванилу још пре хиљаду година. По њиховом предању, индијанска принцеза и њен сиромашни изабраник кажњени су због своје љубави и из њихове крви, која је пала на земљу - никла је ванила. У Малој галерији Природњачког музеја отворена је изложба: „Биљка као зачин - у царству боја, мириса и укуса", аутора Уроша Бузуровића.

Конференција УН о клими ЦОП28 завршена је споразумом у коме се земље чланице позивају на транзицију са фосилних горива, али не и на њихово укидање. Овај сусрет организован је у Дубаију, а следећи се најављује у Азербејџану. Више од тридесет земаља планира нове руднике, а отварање само једног диже температуру преко онога што се, бар декларативно, не сме прећи. Чућете климатолога Данијелу Божанић.

У првих једанаест месеци ове године број домаћинстава-прозјумера скоро се утростручио. Због тога је Центар за унапређење животне средине покренуо портал који ће помоћи да између вас и сунца буде што мање препрека на путу до соларне електране на вашем крову.

Емисију уређује и води Александра Вукићевић.

ПРЕСЛУШАЈ: ОВДЕ

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

АРХИВА ППНС ОСНОВНА ИСТРАЖИВАЊА ЛИТИЈУМА И СВА ПРИМЕЊЕНА ГЕОЛОШКА ИСТРАЖИВАЊА НИСУ ДОЗВОЉЕНА ПРОГРАМОМ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ У КРАГУЈЕВЦУ ОД 2023-2033Osnovna istraživanja litijuma i sva primenjena geološka istraživanja nisu dozvoljena Programom zaštite životne sredine u Kragujevcu od 2023-2033

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram