Препоручујемо

Чекајући ветар, 16. 7. 2023.

17. јула 2023.

Размишљати као природа

Бајфордова шума је надомак центра Београда. Права, велика, дивна шума. Са биљкама, птицама, дивљим животињама и потоком који смрди на хлор јер се у њега излива вода из оближњег базена.

Изливају се однекуд и фекалије. Велике површине са устајалом водом постале су легло за комарце. Испод испреплетаног зеленила виде се трагови некадашњих одвода, зарасли и зачепљени. Чућете Микана Горашевића.

Кукурузовина у индустрији може да замени пластику. Пластични делови обично наџиве предмет чији су део и постану опасан отпад, а материјал који је осмислио тим Сферикон живи колико и предмет, а иза себе не оставља проблем.

Отпадно уље лако постаје сапун, а са додацима, на пример, коре од цитруса и петељки од паприка добија се козметика добра за сваку кожу, а идеална за проблематичну тинејџерску. Чућете Саниду Кларић, председницу Удружења БИО ИДЕА за одрживи развој.

Фото: Радио Београд 2
Аутор и водитељ емисије: Александра Вукићевић

ПРЕСЛУШАЈ: ОВДЕ

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

АРХИВА ППНС ОСНОВНА ИСТРАЖИВАЊА ЛИТИЈУМА И СВА ПРИМЕЊЕНА ГЕОЛОШКА ИСТРАЖИВАЊА НИСУ ДОЗВОЉЕНА ПРОГРАМОМ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ У КРАГУЈЕВЦУ ОД 2023-2033Osnovna istraživanja litijuma i sva primenjena geološka istraživanja nisu dozvoljena Programom zaštite životne sredine u Kragujevcu od 2023-2033

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram