Препоручујемо

Чекајући ветар, 16. 10. 2022.

16. октобра 2022.

Стање планете

Одборници Општине Рековац, притиснути одлучношћу мештана, једногласно су изгласали забрану истраживања литијума, бора и пратеће асоцијације метала на овом подручју. Није прецизирано од када би то важило, а и постојеће дозволе мора да повуче Министарство рударства и енергетике. Владу немамо, а ни новог ресорног министра. Штап је дугачак, зато грађани остају тамо где су већ скоро месец дана - на дежурству између села Сибница и Калудра, уз графит: Проклет био ко се овде овајдио. О томе говори Марица Живановић Пољо из Удружења Неко брине за Левач.

АРХИВА ППНС ПОДРШКА ЛЕВЧАНИМА ИЗ МЕЂУНАРОДНОГ ПРОЈЕКТА GREEN EDEN

Популације дивљих животиња опале су у просеку 69 посто за мање од једног људског века - један је од података новог Извештаја о стању Планете, публикације WWF која се објављује сваке две године. Чућете Горана Секулића из Светске организације за природу и др Бориса Иванчевића из Природњачког музеја Београда.

Коалиција 27, коју чини осам организација цивилног друштва, прати напредак Србије у Поглављу 27 - заштита животне средине и климатске промене. О областима квалитет ваздуха и управљање хемикалијама говоре Огњан Пантић из Београдске отворене школе и Јелена Милић из Алтернативе за безбедније хемикалије (АлХем).

АРХИВА ППНС РИО ТИНТО ПОКРЕЋЕ УРЕЂЕЊЕ ПАРЦЕЛА И ТРАЖИ НОВЕ РАДНИКЕ

Дунав је, после Волге, најдужа европска река. Осамдесетих година прошлог века први пут је успостављена међународна сарадња у истраживању нивоа и последица загађења. Чућете др Мају Раковић и др Стефана Анђуса из Института за билошка истраживања "Синиша Станковић."

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Фото: Милош Љубомировић

ПРЕСЛУШАЈ: ОВДЕ.

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram