Препоручујемо

Чекајући ветар, 15. 1. 2023.

16. јануара 2023.

Сунце на крову

Прошле године донет је закон који је омогућио да грађани поставе соларне панеле на кров, производе струју за себе и вишак врате у мрежу. На личном плану уштеде новац, на општем енергију и још смање загађење. Ипак, није све онако како су се надали и како је држава најављивала - са првим рачунима стигло је и разочарање. Али, не мора да буде тако. Чућете искуства првих купаца-произвођача струје у Србији.

Мештани села Дадинце у Општини Власотинце на барикадама су дочекали обе нове године и Божић. Ту су дуже од месец дана и остаће док се не укине сумњива дозвола за мини хидроелектрану Беско на Рупској реци. Још једна од домаћих прича у чије детаље оно мало нормалности што је остало у нама - не може да поверује. О томе говори Горан Стојиљковић, председник МЗ Дадинце.

Прво је чистила око своје зграде, а онда је кренула даље и основала страницу Чишћење смећа у Београду. Први који су јој се придружили док је сакупљала смеће били су странци, запањени количином ђубрета у главном граду. Гошћа емисије је Вукица Томић.

Фото: Радио Београд 2
Аутор и водитељ емисије: Александра Вукићевић

ПРЕСЛУШАЈ: ОВДЕ

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

АРХИВА ППНС ВЛАДА УСВОЈИЛА ПРОГРАМ ЗАШТИТЕ ВАЗДУХА ДО 2030.

Далеко најизраженији утицај на здравље уочен је при излагању суспендованим честицама ПМ2,5, за које је моделирањем за референтну 2015. годину добијена процена од 9.773 превремених смртних случајева, и више од 92.000 година скраћеног животног века.

Утицај на здравље загађујуће материје ПМ2,5:

  • хронични морталитет (30+) - случајеви превремене смрти: 9.773
  • бронхитис код деце старости од шест до 12 година - додатни случајеви: 22.762
Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram