Препоручујемо

Чекајући ветар, 14. 1. 2024.

15. јануара 2024.

Крчединска ада

Скочио Дунав и заробио коње и подолску говечад на Крчединској ади. Једни се дигли, па тражили и пружали помоћ; други седели и олајавали "немарног" власника, а надлежни се ограђивали како су им руке везане и умиривали јавност да ће животиње саме да се снађу. А онда се сазнало да су последњих пет година сточари пребијани, да су на Милета Плавшића пуцали и нису му дозволили да врати стоку кући када је било време, јер су на Крчединску аду дошли неки којима се може да пободу кочиће. Дигао се Дунав, а дигли се и медији. И један и други умеју да буду моћни и истерају ствари на чистину. Једино што Дунав нема газду.

У Старој шећерани у Сивцу ове Бадње вечери нису палили гуме. Спречили су их грађани, еколози, инспекције и полиција. Организатори су били љути што им је прекинуто оно што је требало да постане традиција. И не - нису схватили суштину.

Емисију уређује и води Александра Вукићевић.

ПРЕСЛУШАЈ: ОВДЕ

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

АРХИВА ППНС ОСНОВНА ИСТРАЖИВАЊА ЛИТИЈУМА И СВА ПРИМЕЊЕНА ГЕОЛОШКА ИСТРАЖИВАЊА НИСУ ДОЗВОЉЕНА ПРОГРАМОМ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ У КРАГУЈЕВЦУ ОД 2023-2033Osnovna istraživanja litijuma i sva primenjena geološka istraživanja nisu dozvoljena Programom zaštite životne sredine u Kragujevcu od 2023-2033

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram