Препоручујемо

Чекајући ветар, 13. 11. 2022.

14. новембра 2022.

"… буди ми силан…" Џони Штулић

Балкан уме да се потуче око заједничке песме коју сви својатају, али нађе се и памети да се удружи око одбрана река које им својатају профитери. Проблеми су исти, начини напада на природу су исти, па је добро кад се размене искуства и даје узајамна подршка у борби. Када се активисти из региона нађу заједно на неком месту, у њиховим причама разликује се само акценат којим говоре.

Чућете Андријану Мићановић из Црногорског друштва еколога и причу о Комарници која је имала шансу да постане део УНЕСЦО баштине, али су црногорске власти то одбиле.

Како су нам шуме, има ли помака у актима који би требало да их штите; шта је хоризонтално законодавство и зашто је важно везано за Поглавље 27; шта можете да прочитате из Зелених карти, како да допринесете да наредне стварно озелене и да ли озбиљно мислимо да ће Европа да брине о нашој животној средини док се ми фолирамо да смо напредовали? За њу је то само статистика и разлог за евентуалне дипломатске пацке. За нас је живот. Наш живот.

Никола из Србобрана има двадесет година и азил за напуштене псе. Имао је осам година када је спасио прву куцу. И даље су пријатељи.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

ПРЕСЛУШАЈ: ОВДЕ.

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram