Препоручујемо

Чекајући ветар, 11. 9. 2022.

12. септембра 2022.

Једном очисти и више нећеш бацати

Кад се излио мазут у реку Рашку, читав Нови Пазар се дигао и протестовао. Добро, не баш читав, али у домаћим оквирима врло читав (да извини граматика).

Да се грађанима придружио и највећи локални медиј - било би још боље, али идемо једно по једно. Већина је схватила основно: загађена река је и мој и твој и њихов проблем. Чућете Тарика и Нусрету Брунчевић из Иницијативе За здрав Нови Пазар.

Старо здање у Аранђеловцу је прешло пут од блиставости и историјске важности до руине која прокишњава, са застајањем на путу када је неки приватник хтео да га претвори у коцкарницу. Нећете? Е, онда ништа. И тако је ништа, на шта неки грађани не пристају. О томе говори Ана Ђорђевић.

Ива Анзуловић је из Загреба дошла у Београд да подржи протест због минирања Старице. Не зна она ни где је Мајданпек, ни где је Старица. Није још била ни на Старој планини. И доћи ће опет да подржи. Разуме јер ни Хрватска не блиста.

Грађани снажно подржавају борбу против једнократне пластике - показује истраживање Центра за унапређење животне средине. Гости емисије су Ивана Јовчић и Владан Шћекић.

Дунав снажно не подржава да га загађују истом том пластиком и свим замисливим врстама ђубрета. То активно разуме мали број људи, па их је толико и чистило приобаље.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

ПРЕСЛУШАЈ: ОВДЕ.

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram