Препоручујемо

Чекајући ветар, 11. 2. 2024.

11. фебруара 2024.

Мочварна станишта

Једна византијска принцеза из једанаестог века удала се у Венецији и убрзо после венчања умрла од куге. Црква и јавност имали су тумачење јаче од болести: кажњена је јер је користила "ђавољу наама и причом о златној виљушци нашег владара док страни комадају месо праву". Та "направа" била је виљушка коју је донела из своје домовине. Венецијанци је нису ни лако ни брзо прихватили, а шта је са нрукама?

Светски дан мочварних станишта, у време када их губимо три пута брже него шуме, у Београду је обележен на бари Реви. Спасена, за сада, од даљег одлагања хиљада тона шута, могла би да буде заштићена ако надлежни схвате и уваже три малецна разлога: ова станишта пречишћавају ваздух, филтрирају воду и штите од поплава.

Одбачена је тужба коју је РЕРИ поднео против Линг Лонга због радова без грађевинске дозволе. Суд је проценио: хтели су, имали су намеру.

Биће још хладних дана до краја зиме. Пре него што уђете у ауто и покренете мотор - лупните по хауби. Можда се испод ње шћућурило маче.

Ауторка емисије: Александра Вукићевић

ПРЕСЛУШАЈ: ОВДЕ

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

АРХИВА ППНС ОСНОВНА ИСТРАЖИВАЊА ЛИТИЈУМА И СВА ПРИМЕЊЕНА ГЕОЛОШКА ИСТРАЖИВАЊА НИСУ ДОЗВОЉЕНА ПРОГРАМОМ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ У КРАГУЈЕВЦУ ОД 2023-2033Osnovna istraživanja litijuma i sva primenjena geološka istraživanja nisu dozvoljena Programom zaštite životne sredine u Kragujevcu od 2023-2033

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram