Препоручујемо

Чекајући ветар, 11. 12. 2022.

14. децембра 2022.

Веће учешће грађана

Била ономад нека светска изложба у Мађарској и ту ти се ми - онако државнички, на високом нивоу, истакнемо са два експоната: два медведа, убијена у једном од националних паркова. И нико да се шокира, избечи или бар каже: Медведи су строго заштићена врста, а строго заштићена не значи да животиње може да убија Пера, али не може Мика - то значи да не сме да их убија нико. Покушао је уредник магазина Предатор да добије одговор од надлежних министарстава, али ништа. На Греен Фесту одржана је панел дискусија: Ко је на нишану - изазови криволова у Србији, у организацији Центра за унапређење животне средине.

Рециклажа је пожељна, али од рециклираних материјала не би требало да се праве посуде за храну. Колико су безбедни производи за општу употребу на нашем тржишту; који производи, због недостатка прописа, измичу контроли; која је разлика између приватних и државних лабораторија и колико би нам значила национална референтна установа - о томе говори Гордана Враштановић Павићевић, специјалиста санитарне хемије.

Зелена листа, мрежа организација за заштиту животне средине, наставља активности кроз пројекат Опланети се - Зелени караван се наставља, као део програма Еко систем - подршка реформама у заштити животне средине.

Аутор и водитељ емисије: Александра Вукићевић

Фото: Радио Београд 2

ПРЕСЛУШАЈ: ОВДЕ

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram